Σεμινάριο επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας smart home σε μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Παρουσίαση σε 25 μαθητές της ειδικότητας Ηλεκτρολόγων και σε 25 μαθητές της ειδικότητας Οικονομίας και Διοίκησης του Επαγγελματικού Λυκείου Αταλάντης, Φθιώτιδας, θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Entranet, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 11:00 – 12:30, στο ENERGIA.TECForum της 4ης διεθνούς έκθεσης “ENERGIA.TEC 2022”.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

Α’ Μέρος (11:00 – 11:45)

«housemate, μια ιστορία επιχειρηματικότητας με αφετηρία την Ελλάδα»

Μια ιδέα για να γίνει προϊόν και να ξεκινήσει το ταξίδι του για την παγκόσμια αγορά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι startups! Ομάδες νέων ανθρώπων που ξεκινούν μια προσπάθεια με βασικότερο αντίπαλο τον χρόνο…

Ένα είναι βέβαιο. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας σε αυτά τα εγχειρήματα. Υπάρχουν όμως ξεκάθαρα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς που ξεκινούν με μια ιδέα που θα αλλάξει την αγορά.

Ποια είναι όμως αυτά τα λάθη; Και πώς τα αποφεύγεις;;;

Β’ μέρος (11:45 – 12:30)

«housemate, το ευκολότερο σύστημα έξυπνου σπιτιού που δημιουργήθηκε ποτέ - Παρουσίαση και επίδειξη εγκατάστασης!»

Το housemate smart home package είναι ένα ελληνικό προϊόν που αποτελεί την πιο εύκολη λύση στην παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού, ως ένα έξυπνο σπίτι σε ένα κουτί! Μπορεί να εγκατασταθεί, να ρυθμιστεί και να αναβαθμιστεί εύκολα και γρήγορα.

Έχει 3 βασικά χαρακτηριστικά:
α. Είναι plug&play
β. Είναι πολύ οικονομικό
γ. Είναι το μοναδικό σύστημα έξυπνου σπιτιού που μιλάει Ελληνικά!

Η διαχείριση του έξυπνου σπιτιού (φωτισμός, θερμοκρασία, κάμερες κ.ά.) γίνεται με τη χρήση φωνητικών εντολών. Η φωνητική βοηθός παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως δελτίο καιρού, ώρα, τα τελευταία νέα, υπενθυμίζει υποχρεώσεις, αναπαράγει μουσική, κάνει βιντεοκλήσεις, στέλνει μηνυμάτα κειμένου και postit. Σε περίπτωση κινδύνου ειδοποιεί με μήνυμα έκτακτης ανάγκης. 

 

Ομιλητής: Λευτέρης Παπαγεωργίου

Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου είναι Πολιτικός Μηχανικός και CEO της Entranet με έδρα την Ελλάδα, την Florida των ΗΠΑ και το Λονδίνο. Είναι ο σχεδιαστής του «έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους», που βραβεύτηκε από το πρόγραμμα της ΕΕ: «Wider, the smart home for the elderly».

Κάτω από την καθοδήγησή του η Entranet έχει διακριθεί στα European Business Awards ως Εθνική Πρωταθλήτρια Καινοτομίας 2014-2015, ενώ έχει παραλάβει και τη Σφραγίδα Αριστείας από την Κομισιόν για την έρευνά της. Είναι καταγεγραμμένος στο Μητρώο Ελλήνων Εφευρετών και κάτοχος αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες γύρω από το «έξυπνο σπίτι». Έχει ιδρύσει 17 εταιρίες, σε 5 χώρες μέχρι σήμερα και έχει πουλήσει τις 8.

Είναι συγγραφέας των best sellers: «Startups. Από την ιδέα στην Παγκόσμια Αγορά» και «Startups. Οι πωλήσεις».