Τα φώτα της επιτυχίας οδηγούν στην ολική επαναφορά


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

Η αγορά του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού ανταποκρίθηκε θετικά στο μήνυμα 

για ένα δυναμικό “RESTART” και επανεκκίνηση της οικονομίας

  Δείτε φωτογραφίες από την 1η διεθνή έκθεση Elec.tec 2016 εδώ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρθενική διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού Elec.Tec από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία από την Παρασκευή 26 ως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Το επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς για τον κλάδο έχει πλέον τη δική του ιστορία και ονομάζεται “Elec.Tec”!

Για τέσσερις ημέρες το εκθεσιακό κέντρο MEC μετατράπηκε στο σημείο αναφοράς μιας μεγάλης γιορτής για την επιχειρηματικότητα. Εκθέτες από τον κλάδο του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού έδωσαν το «παρόν» σε μια διεθνή έκθεση, η διοργάνωση της οποίας πήρε αμέσως θεσμικό χαρακτήρα από το κύρος των επιχειρήσεων και των παραγόντων που την υποστήριξαν.

Η πρώτη διεθνής έκθεση “Elec.Tec” δημιούργησε την έκπληξη, καθώς και την πρόκληση της χρονιάς, αφού όχι μόνο στέφθηκε από επιτυχία αλλά έγινε αφορμή για να συζητηθούν νέες επενδύσεις, επιχειρηματικά σχέδια, επιστημονικές εξελίξεις και να σχεδιαστούν νέες δουλειές.

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από το εκθεσιακό κέντρο για να δουν ό,τι καλύτερο και νεώτερο παρουσίασαν οι εκθέτες αλλά και σημαντικές παρουσιάσεις που έγιναν στο επιστημονικό συνέδριο της ΠΟΣΕΗ και στις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Το σίγουρο είναι ότι όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, λέγοντας ότι η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” αποτέλεσε την πιο στοχευμένη και επιτυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών, χάρη στην πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

 

Η αγορά και οι φορείς

 

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης.

«Το μήνυμα της αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να προέλθει από τον κόσμο της αγοράς και της παραγωγής. Εμείς θα είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό το μήνυμα πιο δυνατό, για να μεταφέρουμε τη φωνή των επιχειρήσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

»Για να διεκδικήσουμε βιώσιμες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ένα περιβάλλον στο οποίο η δημιουργικότητα και η ικανότητα, θα μπορούν επιτέλους να ανθίσουν», υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε: «Ο κλάδος του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού αποτελεί μια ξεχωριστή μελέτη περίπτωσης για την εθνική οικονομία λόγω της προσαρμοστικότητάς του στις ιδιαίτερες συνθήκες που προκάλεσε η κρίση, στην ευελιξία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια που επιδεικνύει.

»Οι παραγωγικές δραστηριότητες που επιδεικνύει ο κλάδος αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να συναγωνιστεί άλλους παίκτες από τις αποκαλούμενες ‘ώριμες’ ή ‘αναδυόμενες αγορές’ ενώ η δυναμική διείσδυση επιχειρήσεων του κλάδου σε νέα πεδία επιτυχιών με όρους παγκοσμιοποίησης και ένταξης στους βασικούς προμηθευτές και συνεργάτες των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον τομέα της ποντοπόρου Εμπορικής Ναυτιλίας».

Με το σύνθημα «Ζούμε το παρόν, ακούμε το μέλλον», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) κ. Διαμαντής Κασαπίδης τόνισε ότι «η διοργάνωση ενός αμιγώς επιστημονικού συνεδρίου στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “Elec.Tec” υποδηλώνει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών απ’ όποια θέση κι αν υπηρετούν τον κλάδο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πέρα από την κρίση και τη μιζέρια».

«Η έκθεση που διοργανώνει η «Τεχνοεκδοτική/T-Press» γίνεται αφορμή για να συναντηθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα κοινό κι ένα καλύτερο μέλλον που το διεκδικούμε ως προϋπόθεση για εμάς και τις οικογένειές μας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.) κ. Αντώνης Αλιμπέρτης εξήγησε πως «ευχόμαστε ‘καλή επιτυχία’ σε όλους τους εκθέτες της “Elec.Tec” διότι αυτός είναι ο στόχος και το ζητούμενο να δείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε την Ελλάδα κι επιμένουμε να προσφέρουμε σ’ αυτήν την τεχνογνωσία, τον κόπο και τις γνώσεις μας».

«Εκθέσεις όπως είναι η “Elec.Tec” έρχονται να απαντήσουν στα διλήμματα της αγοράς με δυναμισμό, τόλμη και σοβαρότητα για να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο μπροστά, πέρα από τα διλήμματα και τους φόβους της κρίσης», πρόσθεσε.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, ο κ. Γεώργιος Βλασόπουλος ο οποίος επισήμανε: «Η διοργάνωση μιας διεθνούς έκθεσης που απευθύνεται προς τον κλάδο του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού έρχεται να εκφράσει τα καλώς εννοούμενα, οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα επαγγελματιών που είναι ταγμένοι να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

»Χαιρετίζουμε την διεθνή έκθεση “Elec.Tec” και ευχόμαστε κάθε επιτυχία που θα εκτιμηθεί ως βάση για την επανεκκίνηση της αγοράς σε αναπτυξιακό πλαίσιο», εξήγησε.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας ότι «με την πρωτοβουλία που πήρε η «Τεχνοεκδοτική / T-Press», συσπειρώνεται ο κλάδος των παραγωγών Ηλεκτρικού – Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού, επιβεβαιώνοντας το δυναμικό και ξεχωριστό ρόλο του για την εθνική οικονομία. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι αντέχουμε και επιμένουμε να επενδύουμε σε μια πατρίδα που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε».

«Με την εξωστρέφεια και τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ο δικός μας δεν μείωσε θέσεις εργασίας και κυρίως δεν προέβη σε μειώσεις μισθών. Από κει και πέρα, περιμένουμε να καταλάβουν αυτόν τον αγώνα που κάνουμε και κάποιοι που θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ λαμβάνοντας υπόψη τους τον δικό μας αγώνα», σημείωσε.


KOLAZ.jpg 

Ποιοι ήταν οι χορηγοί

 

Τον προνομιακό τίτλο του χορηγού έκθεσης και χρυσού χορηγού στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) είχε η εταιρεία HAGERHellas. Τρεις εταιρείες ακόμα ανέλαβαν το ρόλο του θεματικού χορηγού. Πρόκειται για την ArtionSecuritySystems”, “ELMASCOκαι GELighting”.

Mαζί με το κορυφαίο κλαδικό περιοδικό «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ», το κύρος της διεθνούς έκθεσης “Elec.Tec ενισχύθηκε από τη χορηγία επικοινωνίας του ραδιοφωνικού σταθμού «BHMAFM 99,5»», του διεθνούς κύρους FortuneGreece.comκαι της μεγαλύτερης ενημερωτικής ιστοσελίδας του Πειραιά PiraeusPress.com”.

Τις αιγίδες τους έδωσαν εκτός από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού οι φορείς ΚΕΕΕ, ΕΒΕΑ, ΒΕΑ, ΠΟΣΕΗ και ΠΣΒΒΠΗΥ.

Εξαιρετική σημαντική ήταν η στήριξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.),δύο φορείς αδιαμφισβήτητου κύρους που εκπροσωπούν βιομηχάνους, βιοτέχνες, εμπόρους, επιστήμονες και εργαζομένους οι οποίοι επανδρώνουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο που κρατά αντιστάσεις στην κρίση.

 

Το συνεδριακό μέρος

 

Στο περιθώριο της “Elec.Tec” προγραμματίσθηκαν τρεις σημαντικές συνεδριακού χαρακτήρα παράλληλες εκδηλώσεις που πέτυχαν το σκοπό τους, να ενημερώσουν και να απαντήσουν σε βασικά ζητήματα της αγοράς, του κλάδου, των εργαζομένων:

 

 • Πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης η «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» και το περιοδικό «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ» διοργάνωσε μια ιδιαίτερα δυναμική εκδήλωση με οικονομικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα.

Με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη κι άλλους 13 κορυφαίους επιχειρηματίες και επιστήμονες αναλύθηκε το θέμα «Τάσεις, Προτάσεις & Restart στην Αγορά».

Επί τέσσερις ώρες, παρουσιάστηκαν casestudies, successstories, αλλά και καινοτόμες λύσεις για νέες επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και εξαγωγές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ενημερωτικό μέρος της εκδήλωσης που αφορά στην εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και παρεμβάσεις που έδωσαν το στίγμα για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία SchneiderElectric.

 

Το συνέδριο της ΠΟΣΕΗ ήταν φέτος τόσο αναβαθμισμένο ώστε εταιρείες κύρους ανέλαβαν τη χορηγική υποστήριξή του ως εξής:

 • HagerHellas Χρυσός Χορηγός

 • OlympiaElectronicsΑσημένιος Χορηγός

 • EMMISΧορηγός Συνεδρίου

 • Aliberti”Χορηγός Συνεδρίου

 • ANODOS Logistics”Χορηγός Συνεδρίου

Από το πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου ως το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες μέλη της ΠΟΣΕΗ παρακολούθησαν έναν ενημερωτικό μαραθώνιο για τεχνικά και επιστημονικά θέματα που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδίας και του κλάδου στους χώρους εργασίας, σε έργα, μελέτες και νέες προτάσεις.

Το συνέδριο έκλεισε με την απονομή τιμητικής διάκρισης στην εκδότρια κ. Βούλα Μουρτά για την προσφορά της από το 1991 στον κλάδο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.

 

Μετά τον ετήσιο διαγωνισμό διάκρισης ελληνικών ηλεκτρολογικών προϊόντων με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ» που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ. και από τον οποίο αναδείχθηκαν 20 τυχεροί επισκέπτες της “Elec.Tec”, απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου διακρίσεις σε επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα.

Οι νικητές του διαγωνισμού ήταν οι εξής:

1. Σπανουδάκης Νικόλαος, Γαλάτσι

2. Τσαμπούρης Κωνσταντίνος, Κοζάνη

3. Αντωνιάδης Σπυρίδων, Κερατσίνι

4. Λιθοξόπουλος Σάββας, Δράμα

5. Παναγάκης Γεώργιος, Ηλιούπολη

6. Χίτος Δημήτριος, Αλεξανδρούπολη

7. Μακρυγιάννης Όμηρος, Καλλιθέα

8. Αυγέρης Χρήστος, Λιβαδειά

9. Μποζατζίδης Ηλίας, Αλεξανδρούπολη

10. Φιλιππάκης Κωνσταντίνος, Πειραιάς

11. Μπάχας Αντώνης, Χίος

12. Βαμβακάς Παντελής, Ηγουμενίτσα

13. Σούμας Αντώνης, Ηλιούπολη

14. Καραγιάννης Δημήτρης, Λέσβος

15. Φουστέρης Μάρκος, Σαντορίνη

16. Μελαχρίδης Κωνσταντίνος, Αθήνα

17. Αγιομαυρίτης Λευτέρης, Ν. Ηράκλειο

18. Μαστρόπουλος Χαράλαμπος, Δράμα

19. Φιλιππόνη Δήμητρα, Άνω Λιόσια

20. Βεργούλιος Χρήστος, Αθήνα

Στις δυνατές στιγμές της βραδυάς «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ» τα μέλη του Συνδέσμου τίμησαν την εκδότρια κ. Βούλα Μουρτά για τη συνεχή παρουσία και την προσφορά της.

Επίσης να σημειωθεί ότι με μια σεμνή τελετή, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο περίπτερο του Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.

 

Ποιοι κλάδοι εκπροσωπήθηκαν

 

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού, αντιπρόσωποι μεγάλων ξένων οίκων, ακόμα και πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίθηκαν σε ένα κοινό σκοπό.

Μετέτρεψαν την Elec-Tecστο νέο θεσμό που έρχεται με την εμπειρία και την υπευθυνότητα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» ώστε να αποτελέσει το μοναδικό σαλόνι παρουσίασης:

 • Ηλεκτρολογικού υλικού,

 • Φωτισμού,

 • Αυτοματισμών,

 • Ενεργειακών συστημάτων,

 • Τηλεπικοινωνιακού & Ηλεκτρονικού Υλικού,

 • Εργαλείων – Οργάνων – Εξοπλισμού,

 • Τεχνολογικού λογισμικού, και για

 • Όλες τις λύσεις εξοικονόμησης ρεύματος σε κάθε είδους ακίνητο (επιχειρήσεις, αποθήκες, σπίτια, κλπ.).