ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1997
Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, Πάτρα, Τ.Κ.: 263 35 Τηλ.: +30 6937 086820
Web Site: www.eap.gr/education/set/
e-mail: doulos@eap.gr

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ είναι μία από τις τέσσερις Σχολές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και επικεντρώνεται στην προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων στους τομείς του βιώσιμου σχεδιασμού, του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, της ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος, των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών σε συνδυασμό με τις οπτικές και ψηφιακές τεχνολογίες, του φωτισμού και της ακουστικής.

Έχει 3 θεσμοθετημένα εργαστήρια. Το Εργαστήριο Πολυμέσων, το Εργαστήριο Σχεδιασμού Φωτισμού (https://lightinglab.eap.gr/) και το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Πολιτικής Ενέργειας και Περιβάλλοντος (https:// latpee.eap.gr/). Τα πεδία έρευνας και παροχής υπηρεσιών είναι: Ενέργεια και Περιβάλλον, Αρχιτεκτονική Σχεδίαση και Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική με Ψηφιακά Μέσα, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός, Τεχνολογία των Γραφικών Τεχνών και των Πολυμέσων, Ακουστική, Φωτισμός, Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, Χημική Ανάλυση Αερίων Υγρών και Στερεών και Καύσιμα.

Αυτή τη στιγμή προσφέρει 6 μεταπτυχιακά προγράμματα: Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος, Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα, Διαδραστικός Αλγοριθμικός Σχεδιασμός, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός, Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των μνημείων της Φύσης από τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και Σχεδιασμός Φωτισμού.

Yπεύθυνος Επικοινωνίας: Λάμπρος Δούλος