ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βριλήσσια, 4 Φεβρουαρίου 2016


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

"Elec.Tec": Έκθεση με αποδοχή

 

από τους φορείς και την αγορά

 


Με την αιγίδα και τη συμμετοχή εκπροσώπων τους, οι πολιτειακοί και επιχειρηματικοί φορείς τονώνουν το κύρος της διεθνούς έκθεσης Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού "Elec.Tec"

Με την αιγίδα και την υποστήριξή του, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στηρίζει την πρωτοβουλία της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να διοργανώσει τη διεθνή έκθεση "Elec.Tec" από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου, στο MEC της Παιανίας. Το μήνυμα για το "RESTART" στην αγορά του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού γίνεται επίκαιρο και αποδεκτό.
Η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης ανταποκρίθηκαν αμέσως και θετικά στο αίτημα να δώσουν την θεσμική αιγίδα τους στη διεθνή έκθεση "Elec.Tec" η οποία έρχεται να αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής αγοράς που επιβιώνουν στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες με εξωστρεφή αντίληψη, ευελιξία και επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, εκπρόσωποι του υπουργείου θα βρεθούν στα εγκαίνια αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.
Στο ίδιο πλαίσιο, την αιγίδα τους έδωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ). Ο πρόεδρος των δύο φορέων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανταποκρίθηκε στο αίτημα που κάνει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και αμέσως ζήτησε από τους συνεργάτες του να υποστηρίξουν την "Elec-Tec". Ο κ. Μίχαλος έχει δηλώσει ήδη ότι θα παραστεί στα εγκαίνια και στις εκδηλώσεις της έκθεσης.

Αυξάνονται οι συμμετοχές

Οι αιγίδες αυτές μαζί με τις δύο σημαντικότατες αιγίδες και την αρωγή που παρέχουν σʼ αυτή τη διοργάνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.) αποτελούν εγγυήσεις εμπιστοσύνης για αρκετές επιχειρήσεις που προστίθενται συνεχώς στον κατάλογο των εκθετών.
Ήδη οι συμμετοχές ξεπερνούν τις προσδοκίες. Από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, τα μάτια της αγοράς θα εστιάσουν την προσοχή τους στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία για πολλούς λόγους.
Ο βασικότερος λόγος είναι το "RESTART" για να σηκώσουμε την εθνική Οικονομία στα πόδια της και να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη, τις νέες επενδύσεις και την προοπτική γρήγορης αναστροφής του κλίματος που επικρατεί εξαιτίας των ισχνών δημοσιονομικών συνθηκών.
Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού, αντιπρόσωποι μεγάλων ξένων οίκων, ακόμα και πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίνονται σε ένα κοινό σκοπό. Θα μετατρέψουν την "Elec-Tec" στο νέο θεσμό που έρχεται με την εμπειρία και την υπευθυνότητα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να αποτελέσει το σαλόνι παρουσίασης:

  • Ηλεκτρολογικού υλικού,
  • Φωτισμού,
  • Αυτοματισμών,
  • Ενεργειακών συστημάτων,
  • Τηλεπικοινωνιακού & Ηλεκτρονικού Υλικού,
  • Εργαλείων – Οργάνων – Εξοπλισμού,
  • Τεχνολογικού λογισμικού, και για

Όλες τις λύσεις εξοικονόμησης ρεύματος σε κάθε είδους ακίνητο (επιχειρήσεις, αποθήκες, σπίτια, κλπ.).

Εκδηλώσεις υψηλού κύρους

Πρώτη φορά σε εκθεσιακή διοργάνωση προγραμματίσθηκαν δύο σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις υψηλού κύρους, για τις οποίες αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον αλλά και οι συμμετοχές :

Το Προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οργάνωση του Συνεδρίου (θεματολογία, εισηγήσεις, παρεμβάσεις, οργάνωση, κ.λ.π), το οποίο θα παρακολουθήσουν ηλεκτρολόγοι από όλη την Ελλάδα.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η διοργάνωση για πρώτη φορά ενός αμιγώς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό του κλάδου για τα επόμενα δύσκολα χρόνια και να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για την ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων της χώρας.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 σε αίθουσα του MEC Παιανίας.

Θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος διαγωνισμός διάκρισης ελληνικών ηλεκτρολογικών προϊόντων με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ένα τόλμημα που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποσκοπεί στην ανάδειξη και στην επιβράβευση της ποιότητος, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας που παρέχουν τα ηλεκτρολογικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην χώρα μας.
Η τελετή απονομής διακρίσεων των ελληνικών προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του MEC Παιανίας.

Νέος αέρας στην επικοινωνία

Την βασική χορηγία επικοινωνίας της διεθνούς έκθεσης "Elec-Tec" ανέλαβε για πρώτη φορά ένα ισχυρό brand με διεθνές κύρος, το FortuneGreece.com προωθώντας κάθε πληροφορία κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Στην κατηγορία του τοπικού χορηγού επικοινωνίας, η πρώτη ενημερωτική ιστοσελίδα του Πειραιά PiraeusPress.gr -που βραβεύθηκε στα "Digital Media Awards 2015" ως το "Best Local News Site"- ανέλαβε να προωθήσει τις όλες ειδήσεις που αφορούν στους εκθέτες και έχουν άμεση ανταπόκριση στην αγορά του Μεγάλου Λιμανιού.
Στη μάχη της ενημέρωσης για την έκθεση έχουν μπει και οι ιστοσελίδες των περιοδικών «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ», «Εργοταξιακά Θέματα», «Ecotec», «Μετάδοση Ισχύος», «Logistics & Management» και «Car & Truck», ενώ δημιουργήθηκε και ειδική ομάδα στο Facebook "Elec-Tec" για συνεχή επικοινωνία μεταξύ διοργάνωσης, εκθετών και επισκεπτών.

Πού απευθύνεται η "Elec-Tec"

Στην διεθνή έκθεση "Elec.Tec" συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες εκθετών: Κατασκευαστές, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς ηλεκτρολογικού, φωτιστικού, τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού υλικού, συστημάτων αυτοματισμού, ασφαλείας και ελέγχου, λογισμικού και εργαλείων, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής, διανομής και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας.
Απευθύνεται στις ακόλουθες κατηγορίες επισκεπτών: Έμποροι ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες, εργολήπτες και μηχανικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μελετητές, διακοσμητές και στελέχη δημοσίων οργανισμών και τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα προσκληθούν επίσης συνδικαλιστικοί φορείς (ομοσπονδίες και σωματεία των ενδιαφερόμενων κλάδων), εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρεσβείες κ.ά.
Η διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως Ηλεκτρολογικού Υλικού και Φωτισμού "Elec.Tec" ελπίζουμε να είναι η αρχή για την επανεκκίνηση της αγοράς.

  • Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.