Χαιρετισμός του Γ.Π. Βλασόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Γ.Π. Βλασόπουλος, πρόεδρος της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.

«Η 3η διεθνής έκθεση Elec.tec είναι γεγονός. H Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων χαιρετίζει τη διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται και το 3o Επιστημονικό Συνέδριο των συναδέλφων της «όμορης» ομοσπονδίας, της Π.Ο.Σ.Ε.Η.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και καθοριστικής σημασίας η διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων που ενδυναμώνουν την ενότητα του κλάδου, αλλά και τέτοιων συνεδρίων –με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων– που θέτουν επί τάπητος όλα τα θέματα αιχμής που απασχολούν τον κλάδο των ηλεκτρολόγων και δημιουργούν όραμα για το μέλλον. Ως ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες εργαζόμαστε σκληρά για αυτό το μέλλον, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στη στήριξη του δευτερογενούς τομέα παραγωγής. Παράλληλα, ως Ομοσπονδία, δίνουμε συνεχή ανιδιοτελή αγώνα σε όλα τα μέτωπα για την προστασία των επιβατών του ανελκυστήρα –προσφέροντας αναμφισβήτητα κοινωνικό έργο– αλλά και για την περιφρούρηση των επαγγελματιών του κλάδου. Η Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. έχει πετύχει –χωρίς αμφιβολία– να αναδειχθεί ισότιμος συνομιλητής της Πολιτείας και των λοιπών κοινωνικών συνομιλητών. Παράλληλα έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις της με τις «όμορες» ομοσπονδίες τεχνικών επαγγελμάτων στο πλαίσιο κοινών διεκδικήσεων, ενώ διατηρεί αγαστή συνεργασία με την ομοσπονδία των εργαζομένων, με την υπογραφή της νέας διετούς κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αυξήσεις το 2019 και το 2020 και την υποχρεωτικότητα εφαρμογής της με υπουργική απόφαση.

Η Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. είναι ενεργό μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Συμμετέχει και συνδιαμορφώνει τις γενικές θέσεις της Συνομοσπονδίας και ιδιαίτερα των τεχνικών επαγγελμάτων. Ο Πρόεδρος και μέλη της Ομοσπονδίας μας συμμετέχουν ως αιρετά μέλη και στη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Πάγια θέση της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. είναι η διαρκής επιμόρφωση των συναδέλφων μας, μέσω ενημερωτικών σεμιναρίων, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των ανελκυστήρων. Ως επίσημο μέλος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας EFESME για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών προτύπων, μέσω της επιτροπής Τ-34, η Ομοσπονδία επιδιώκει την εναρμόνιση της νομοθεσίας και την παράλληλη διατήρηση των εθνικών ιδιαιτεροτήτων.

Παράλληλα όμως δεν σταματά να υποστηρίζει στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα πάγια αλλά και τα επίκαιρα αιτήματα των ανθρώπων του κλάδου. Με αυτές τις σκέψεις απευθύνουμε θερμούς χαιρετισμούς στη διοργανώτρια της Elec.tec, την εταιρεία «Τεχνοεκδοτική/T-Press» και ευχόμαστε τη μέγιστη επιτυχία της έκθεσης.»