Χαιρετισμός του Θεόδωρου Αγγουράκη, προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Η.


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Θεόδωρος Αγγουράκης, πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Η.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) συμμετέχει και στηρίζει την 3η Διεθνή Έκθεση “Elec.tec” που πραγματοποιείται στον φιλόξενο εκθεσιακό χώρο του Μεσογειακού Εκθεσιακού Κέντρου (MEC) της Παιανίας. H Π.Ο.Σ.Ε.Η. στα πλαίσια της “Elec.tec” θα πραγματοποιήσει το «Πανελλήνιο Φόρουμ για την ασφάλεια των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και την ενεργειακή μετάβαση των κτιρίων» το Σάββατο 22/2/2020, ευελπιστώντας ότι θα ανοίξει ένας συνεχής και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων φορέων για τη βελτίωση και ανάπτυξη της ηλεκτρικής ασφάλειας.

Μία πρωτοβουλία της Π.Ο.Σ.Ε.Η., η οποία κινείται παράλληλα με την έναρξη αντίστοιχης πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 20/11/2019 από την EuropeOn-Ευρωπαϊκή Ένωση Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και τους εμπλεκόμενους Ευρωπαϊκούς φορείς, στην οποία συμμετείχαμε. Θα φιλοξενήσουμε και θα ακούσουμε εισηγήσεις από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων – EuropeOn κ. Gerard Constantin, εκπροσώπους από τη Διεθνή Ομοσπονδία για την ασφάλεια των χρηστών ηλεκτρικής ενέργειας – FISUEL και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την ηλεκτρική ασφάλεια στις κατοικίες - FEEDS και εκπροσώπους από την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας. Πραγματοποιούμε την Κυριακή 23/2/2020 «Ημερίδα Προοπτικής Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων» στην οποία θα ακουστούν εισηγήσεις από επιστήμονες για το μάρκετινγκ, το ψηφιακό μάρκετινγκ, την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και την σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ηλεκτρολόγων με την αγορά εργασίας.

Τη Δευτέρα 24/2/2020 η ΠΟΣΕΗ για μία ακόμη φορά θα πραγματοποιήσει «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας» και «Παρουσίαση του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου σε σπουδαστές ΕΠΑ.Λ & Ι.Ε.Κ». Θεωρώ σπουδαίο γεγονός την πραγματοποίηση του πρώτου «Πανελλήνιου Φόρουμ» στην “Elec.tec”, το οποίο αποτελεί την κορυφαία δράση της Ομοσπονδίας μας. Είναι η εκδήλωση που για τον κλάδο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην αμείωτη προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, προς την κατεύθυνση περαιτέρω βελτίωσης της ασφάλειας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Αναμένουμε μεγάλη προσέλευση από εργολήπτες, κατασκευαστές, μελετητές, προμηθευτές και εμπόρους, αφού οι εκδηλώσεις της ΠΟΣΕΗ και των άλλων φορέων αλλά και η δυναμική της “Elec.tec” με τη συμμετοχή των εταιρειών που θα παρουσιάσουν την αιχμή της τεχνολογίας, θα αποτελέσουν για μία ακόμη φορά τον πόλο έλξης για τον κλάδο. Χαιρετισμός προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Η. Θεόδωρος Αγγουράκης πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Η.* *ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Χαιρετισμοί Θεωρώ ότι η “Elec.tec” μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία όπου φαίνεται ότι μπορεί η οικονομία και η αγορά να κάνει το επόμενο βήμα προς την ανοδική πορεία και την ανάπτυξη.

Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σταθερό αναπτυσσόμενο επενδυτικό περιβάλλον, που να δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στη βελτίωση της θέσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου μας και γενικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Η., ο κλάδος των εργοληπτών ηλεκτρολόγων, οφείλουμε με τη τεχνική μας γνώση και επάρκεια και να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στην αγορά, προσφέροντας ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, με γνώμονα την ασφαλή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και τη βελτίωση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των καταναλωτών. Είμαι αισιόδοξος ότι ο κλάδος μας θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έρχονται στα επόμενα χρόνια, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στην τέχνη που κατέχουμε, συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των γνώσεων και απόκτησης νέων δεξιοτήτων και ενότητα, σεβασμός και ενεργή συμμετοχή.»