Χαιρετισμός του Παύλου Ραβάνη, προέδρου του Β.Ε.Α.


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Β.Ε.Α.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή ως εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, που παρέχει την αιγίδα του, να χαιρετίζω την φετινή Διεθνή Έκθεση «Elec.Tec», η οποία φιλοδοξεί, να φέρει σε επαφή τους συναδέλφους των κλάδων του ηλεκτρολογικού υλικού, του φωτισμού και των συστημάτων ασφαλείας, με την καινοτομία και τις σύγχρονες εξελίξεις. Για το Β.Ε.Α., όπως το δηλώνει σε κάθε δημόσια τοποθέτηση, οι διεθνείς εκθέσεις, όπως και οι διεπιχειρηματικές συναντήσεις, λειτουργούν ως αναπτυξιακό εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, τις υποστηρίζει συστηματικά.

Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται, με ένα αισιόδοξο πρόσημο για το μέλλον, επιδιώκουμε, ως Σύμβουλος της Πολιτείας και θεσμικός εκπρόσωπος των βιοτεχνών και επαγγελματιών, με στοχευμένες παρεμβάσεις μας, την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την επάνοδό τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον αγοράς. Τη φετινή χρονιά, οι συστηματικές παρεμβάσεις μας, συνετέλεσαν στη λήψη θετικών μέτρων. Υποστηρίξαμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και με το πρόσφατο νομοσχέδιο, έγινε η μείωση για τα εισοδήματα του 2020, η πρόβλεψη του εισαγωγικού συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και 22% για τις 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, προχωράει εντός του 2020, η υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του Β.Ε.Α στον τομέα του ασφαλιστικού, η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών, από το φορολογητέο εισόδημα των μη μισθωτών. Η υιοθέτηση ασφαλιστικών κατηγοριών ελεύθερης επιλογής για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες, που κατέβαλαν σε φόρους και εισφορές ακόμη και πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, το χρόνο. Με την παρούσα ευκαιρία, επιθυμώ να επισημάνω ιδιαιτέρως, ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, έχει καταρτίσει και υλοποιεί, ένα δυναμικό και φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και επίκεντρο την υποστήριξη των επιχειρηματιών, μέσω μιας σειράς προσωποποιημένων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα Μέλη του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να τις γνωρίσουν και να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση της Έκθεσης και κάθε πρόοδο, σε όλους τους συναδέλφους.»