Χαιρετισμός του Γεώργιου Καββαθά, προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τις εργασίες της 3ης Διεθνούς Έκθεσης “Elec. tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός”, η οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του χώρου ως μια εκδήλωση που προωθεί με ενάργεια και στρατηγικό σχεδιασμό την ποιότητα των υπηρεσιών και υλικών που παρέχουν και χρησιμοποιούν οι εγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι καθώς και ως ένας ενεργητικός τρόπος ενημέρωσής τους για τις νέες τεχνολογίες που αφορούν τα «έξυπνα σπίτια», τα καινοτόμα προϊόντα των ηλεκτρολογικών υλικών καθώς και ό,τι συσχετίζεται με τον φωτισμό και τα συστήματα ασφαλείας.

Η ΓΣΕΒΕΕ ως η μεγαλύτερη οργάνωση εκπροσώπησης μικρών επιχειρήσεων με μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα σε κλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο εκπροσωπεί μερικά από τα πιο σημαντικά και πολυπληθή επαγγέλματα της ελληνικής αγοράς εργασίας όπως εκείνο του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. Η ΓΣΕΒΕΕ εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και συνεργάζονται μαζί με σκοπό την διεκδίκηση, διαφύλαξη και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων. Οι δύο πιο σημαντικοί άξονες της κοινής μας συνεργασίας είναι η διασφάλιση του επαγγέλματος και η ανάπτυξη του μορφωτικού, τεχνικού και γενικά του επαγγελματικού επιπέδου των επαγγελματιών του κλάδου.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό πόσο καίριο είναι το επάγγελμα του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου καθότι μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσω καινοτόμων και ενεργειακά πρωτοπόρων λύσεων και αφετέρου επειδή έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες και προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του στόχου της ενεργειακής αυτονομίας και της διεύρυνσης της χρήσης των ΑΠΕ. Η φύση της εργασίας αυτού του επαγγέλματος εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους και για αυτό απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης από τους ίδιους τους επαγγελματίες και σεβασμό ως προς τη σημαντικότητά του από όλους εμάς. Τέλος, η έκθεση αυτή αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία καθότι μπορεί να ενημερώνεται σε διετή βάση για τις εξελίξεις της τεχνολογίας και για τα νέα προϊόντα με αποτέλεσμα να του δίνεται η δυνατότητα να παραμείνει ανταγωνιστικός, να βελτιώνει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει και να μην κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο του κλάδου.»