Χαιρετισμός του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πελοπίδα Ι. Καλλίρη


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Πελοπίδας Ι. Καλλίρης, γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Mε ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στην 3η Διεθνή Έκθεση “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό /Φωτισμός”, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές της Έκθεσης, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε θεσμό, αποτελώντας σημείο συνάντησης των επιχειρηματικών, επαγγελματικών και επιστημονικών ενώσεων και φορεών του κλάδου. Ενός καινοτόμου κλάδου, του οποίου το αντικείμενο είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητα του πολίτη, εξοπλίζοντας κάθε σπίτι και εργασιακό χώρο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, το τρίπτυχο της ασφάλειας-ποιότητας-καινοτομίας των βιομηχανικών προϊόντων του κλάδου είναι βαρύνουσας σημασίας. Η ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προαγωγή της εξωστρέφειας της οικονομίας, για τη μετάβαση της χώρας προς ένα μοντέλο παραγωγής αγαθών και προσφοράς υπηρεσιών «υψηλής προστιθέμενης αξίας», αποτελεί πυρήνα των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης.

Ένα μοντέλο, δηλαδή, ικανό να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες ώστε η Ελλάδα να καταστεί πραγματικά ανταγωνιστική, στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με στρατηγικό στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την εξάλειψη υφιστάμενων φραγμών και γραφειοκρατικών εμποδίων που φρενάρουν την επιχειρηματικότητα, προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση της αδειοδότησης και δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, όπως και για την αποτελεσματικότερη σε εθνικό επίπεδο εποπτεία της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων. Επιπλέον, προωθείται ο ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός της μεταποιητικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας, με τη διαμόρφωση και υλοποίηση Εθνικής Στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας «industry 4.0».

 Παράλληλα, εργαζόμαστε συστηματικά για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με την ίδρυση Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, εστιάζοντας ταυτόχρονα στη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση και στην ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, καθώς και στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των αναγκαίων για τη βιομηχανία και βιοτεχνία επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Στη μάχη για την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, ευελπιστούμε για την αποτελεσματική μας συνεργασία με τους οικονομικούς φορείς και τους επαγγελματίες του κλάδου σας, για μια πορεία προς ένα ‘φωτισμένο’ μέλλον. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Έκθεσης και του Κλάδου σας ευρύτερα.»