Απολύτως επιτυχημένη η 1η διεθνής έκθεση «Ascen.tec» για τους ανελκυστήρες


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της νέας εκθεσιακής και συνεδριακής πρωτοβουλίας από την «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» για τις τεχνολογίες ανελκυστήρων

Ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός γεννήθηκε. Πρόκειται για την νέα διοργάνωση “Ascen.tec” που αναφέρεται στις τεχνολογίες ανελκυστήρων, αναβατωρίων, συστημάτων ανύψωσης και κυλιόμενων κλιμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 Ραντεβού σε ένα χρόνο έκλεισαν οι δεκάδες εκθέτες, οι εκατοντάδες σύνεδροι και οι χιλιάδες επισκέπτες της 1ης διεθνούς έκθεσης “Ascen.tec”, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Ύστερα από μια δεκαετία, οι κατασκευαστές ανελκυστήρων, κυλιόμενων κλιμάκων, συστημάτων ανύψωσης και προσβασιμότητας των ΑμεΑ προέβαλαν τα προϊόντα, τις καινοτομίες και τα επιτεύγματά τους χάρη σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη κύρους, όπως είναι η εταιρεία «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press».

Στις τρεις ημέρες της έκθεσης, οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών, των φορέων πιστοποίησης, των εισαγωγέων και των εμπόρων είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εγκαταστάτες και συντηρητές ανελκυστήρων, ιδιοκτήτες ακινήτων, κατασκευαστές κτηρίων, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, αλλά και εκπροσώπους επιχειρήσεων, δήμων και δημόσιων οργανισμών.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν από την περιφέρεια το Σάββατο για να επισκεφθούν την έκθεση, αλλά τελικά παρέμειναν και την Κυριακή, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επαφές τους και να συμμετάσχουν στις εργασίες του “Ascen.tec Forum”.

Οι παρεμβάσεις και οι απόψεις

Ύστερα από μήνες συστηματικής εργασίας και με την τεχνογνωσία τριών δεκαετιών στη διοργάνωση εξειδικευμένων, τεχνικών και απολύτως στοχευμένων διοργανώσεων, η εταιρεία «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» εκπόνησε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ) πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεδριακών εργασιών.

Στο επίκεντρο του “Ascen.tec Forum” βρέθηκε η ειδική εκδήλωση για το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό των βιοτεχνών και των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Χάρης Θεοχάρης μαζί με τους εκπρόσωπους των επιμελητηρίων. Στην ομιλία του, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι στις 20 Μαΐου θα δοθεί στους δικαιούχους ως επίδομα η «13η σύνταξη». Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης μίλησε για την αναθεώρηση του παραγωγικού μοντέλου και την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύσουν στη χώρα επενδύσεις και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κ. Γιώργος Π. Βλασόπουλος και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας κ. Παύλος Μαμμωνάς,όσο και άλλα στελέχη των σωματείων παρακολούθησαν το σύνολο των συνεδριακών εκδηλώσεων και έκαναν τοποθετήσεις. Ο κ. Βλασόπουλος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση των ενεργειών που έχει κάνει η διοίκηση της ομοσπονδίας για την άρση κοινωνικών αδικιών σε οικονομικό, θεσμικό και εργασιακό επίπεδο. Μάλιστα, έκανε ανασκόπηση και των επίσημων παρεμβάσεων που έχουν γίνει ακόμα και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που απευθύνονται στην ενότητα του κλάδου και την προβολή της πολύ σοβαρής δουλειάς του θα πρέπει να ενισχύονται με κάθε τρόπο. «Ο Έλληνας βιοτέχνης, κατασκευαστής και συντηρητής ανελκυστήρων ανήκει σ’ εκείνους που επλήγησαν από την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να σταθεί πάλι στα πόδια του, με αξιοπρέπεια και με αναγνώριση της δουλειάς του, η οποία έχει και διάσταση κοινωνικής προσφοράς αφού καθημερινά υπολογίζεται ότι στη χώρα μας γίνονται 20 εκατομμύρια μετακινήσεις με ανελκυστήρες», δήλωσε. Ο κ. Βλασόπουλος επίσης, υπογράμμισε την τεράστια ευθύνη του κλάδου απέναντι στα ΑμεΑ αφού έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν, αλλά και με την άρση αναχρονιστικών αντιλήψεων όσον αφορά στην τοποθέτηση εξωτερικών ανελκυστήρων, αναβατωρίων και ραμπών σε παλιές οικοδομές.

Όσον αφορά στην τεχνική εκπαίδευση και την προσέλκυση νέων στα τεχνικής υφής επαγγέλματα, ο γ.γ. της ΠΟΒΕΣΑ κ. Παύλος Μαμμωνάς παρουσίασε με επιχειρήματα τα οφέλη αλλά και τις προκλήσεις που θα έχουν οι σημερινοί μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Εξήγησε ότι ο κλάδος της εγκατάστασης, κατασκευής και συντήρησης ανελκυστήρων έχει πάντα δουλειά κι εφ’ όσον διαφαίνεται επανεκκίνηση της οικονομίας θα φέρει και ευκαιρίες επαγγελματικές ανέλιξης και σίγουρης σταδιοδρομίας.

Εκπαίδευση και εργασιακά

Το μέλος του δ.σ. στο ΒΕΑ κ. Γιάννης Αγραφιώτης παρουσίασε τις θέσεις του επιμελητηρίου, ενώ ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Αδριανός Μιχάλαρος ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να εξακολουθήσει η ελληνική βιοτεχνία να αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, από την οποία θα προκύψει η ανάπτυξη και διερωτήθηκε γιατί καλλιεργείται ο μύθος ότι η Ελλάδα δεν παράγει όταν σε μια έκθεση όπως η “Ascen.tec” υπάρχουν κατ’ εξοχήν παραγωγικές επιχειρήσεις.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης τοποθετήθηκε αναλυτικά στις ρυθμίσεις που αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων αλλά και στις διαθέσιμες νομικές λύσεις. Εξαιρετικά χρήσιμες χαρακτηρίστηκαν οι τοποθετήσεις του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νίκου Δήμα και της δικηγόρου, ειδικής διαμεσολαβήτριας – συμβούλου του ΒΕΑ κ. Ελένης Πλέσσα.

Το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων σκιαγράφησε αναλυτικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ.Ανδρέας Νεφελούδης, ενώ ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην αναμόρφωση της τεχνικής εκπαίδευσης και απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε από σπουδαστές της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και των κομμάτων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες. Επίσκεψη διαρκείας έκανε και ο βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Βλάχος, ο οποίος κατέγραψε αιτήματα των επιχειρηματιών αλλά και των συνδικαλιστών.

Οι επίσημοι

Χαιρετισμούς απηύθυναν στα εγκαίνια της έκθεσης ο γενικός διευθυντής της γ.γ. Βιομηχανίας κ. Αναστάσιος Μητιακούδης, ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Ακριώτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Αδριανός Μιχάλαρος, ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κ. Γεώργιος Π. Βλασόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών κ.Θεόφιλος Παγιάτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ένωσης Κατασκευαστών Κτηρίων κ. Δημήτρης Καψιμάλης και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης “Hellas Cert” κ. Γεώργιος Ζουρίδης.

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο υποψήφιος σύμβουλος κ. Γεώργιος Καρατζάς ενώ αναγνώστηκε και ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Στασινός.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

• «Ηλεκτρολόγος»  • «Εργοταξιακά Θέματα»

 • «Μετάδοση Ισχύος»   • «Logistics & Management» 

• «Car & Truck»  • «Θερμοϋδραυλικός»  • «Ecotec»

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.